Back to photo list

Suasana di Pantai Melawi, Bachok, Kelantan

Suasana di Pantai Melawi, Bachok, Kelantan
The picture above is taken automatically from flickr.com, if there is something related to the picture please visit and contact flickr.com
Lokasi : Pantai Melawi terletak di daerah Bachok dan jarak dari bandar Kota Bharu hanyalah 25 km sahaja. Kawasan pantai ini juga amat berdekatan dengan pantai Tok Bali dan daerah Besut.

Satu lagi perairan pantai di kelatan yang boleh di kunjungi ialah pantai Melawi. Pantai Melawi merupakan pantai yang cantik dan terkenal seperti Pantai Irama dan Pantai Kemayang. Suasananya yang nyaman dan begitu indah amat sesuai untuk sesiapa sahaja datang terutama yang berkeluarga atau secara berkumpulan yang inginkan ketenangan dan menghirup udara yang nyaman pada waktu pagi, waktu petang atau malam.

Selain itu, pantai Melawi juga ada menyediakan banyak homestay untuk dijadikan penginapan dan kebanyakannya berlatar-belakangkan suasana kampung yang jarang sekali dirasai oleh orang yang tinggal dibandar. Pantai ini juga boleh turun untuk bermandi-manda. Seterusnya, kemudahan untuk barbique, bangsal berteduh, bersantai dan buaian juga turut disediakan.

Date: 2016-10-14 20:48:20
Visit : ATourism.com

Comments

No comment found!

Members of DigitalMarketingPariwisata.com | Joint with Mahoni.com
Powered by IndonesiaCommerce.com | Promoted by IndonesiaWebPromotion.com


Visit Archipelago Country, A Tropical Paradise In The World : EastJava.com and Indonesia-Tourism.com